Norsk reklamesang

Brevhode til firmaet “Reklame-show” som på 1930-tallet lagde egne reklameturnéer i Norge.

NORSK REKLAMESANG 1844-1940
Oppbyggelige sanger og gode råd om alkohol, tobakk, margarin og lange underbukser.

I mange år har jeg samlet på disse rare, morsomme, og svært tidstypiske reklamesangene. Gullalderen for den norske reklamesangen var mellomkrigstiden og jeg har rundt 300 titler i mitt arkiv. Selvfølgelig er ikke alle like morsomme, men jeg kan love en times tid med latter og gode råd om alt fra margarin til elektrisk koking, ull badedrakter og lange underbukser. Det hele ledsaget av bilder, gamle reklamefilmer og mellomkrigstidens herlige slagermusikk. Disse konsertene kan jeg gjøre alene med gitar eller ta med meg flere musikere.

HVA PRESSEN HAR SKREVET:

“Poengene kom tett som hagl da Per Vollestad og Co. bød på både morsomme tekster og musikalske innslag i Bysalen Amfi (…) Dr. Vollestad hadde mange morsomme tekster, syrlige spissfindigheter og herlige anekdoter vi kunne glede oss over mellom de musikalske innslagene. Poengene kom tett som hagl. (…) Det er noe besnærende heilnorskt ved dette pertentlige språket som hentes fram fra glemselen. Noe er blitt borte underveis, men heldigvis ikke glemt. Mennesker (og særlig kvinner) i dag kan prise seg lykkelige for at verden har gått noe fremover de siste årene. Men du verden, vi lar oss gjerne underholde.” Anette Marcelle Hallquist RB

PUBLIKUMS TILBAKEMELDINGER:

“Må igjen takke for en strålende kveld på Teaterkjelleren! Begeistringen min ble IKKE mindre av å se forestillingen “Spis deg slank” en gang til, heller det motsatte! Den yngre garde jeg hadde med meg var også meeeget fornøyd!”

“Takk for en flott reklamekveld på teaterkjelleren. Må ha vært masse jobb og spore opp alt dette. Fremføringen var flott av dere alle 3.”

“Takk for en fantastisk morsom forestilling i Teaterkjelleren i går. Artig å erfare at det ligger en liten musikalskatt gjemt i slike gamle reklamer. Når vi atpå til får det servert på en slik måte, både musikalsk, verbalt og i bilder slik som du og dine to proffe medmusikanter gjør det, da føler vi oss ekstra privilegert som får oppleve dette “live”. Rart ikke NRK har bedt om å få ta opp forestillingen ennå? Den fortjener så absolutt et enda større publikum!”

“Takk for kjempe-flott forestilling i går! Verkeleg morosamt!”

“Hei, Gratulerer med forestillingen. Kjempesuksess. Stor takk til dere alle tre for en minnerik opplevelse. Det må bare bli terningkast seks. Jungeltelegrafen går!”

“Gårsdagens forestilling “Spis deg slank” var bare fantastisk! Den kan ikke beskrives i ord….DEN MÅ OPPLEVES!!! Takk til Grethe, Svein og Per for en opplevelse (i særdeleshet for lattermusklene, men også for faglig suverenitet.) nøt hvert sekund! Forestillingen tåler å ses mer enn en gang!”

“Takk for morsom og flott forestilling i går, det var virkelig et dypdykk i vår popkulturelle historie. :-)”

“Takk for en hyggelig, morsom og ikke minst tankevekkende 😉 ettermiddag!:-) Anbefales på det varmeste! :-)”